Ορθοπαιδικός Χειρουργός

ορθοπαιδικός χειρουργός
Ορθοπαιδικός


Θωμάς Κωστάκος, MD FRCS (Tr & Orth)

Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Ο κ. Θωμάς Κωστάκος, MD FRCS (Tr&Orth) είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με ειδικό ενδιαφέρον στην Αρθροπλαστική Ισχίου και Γόνατος (ρομποτική και συμβατική).

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολή του Charles University in Prague.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στην Ορθοπαιδική και Τραυματολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εργάστηκε στο Leeds General Infirmary – The Leeds Teaching Hospitals NHS Trust (κέντρο μείζονος τραύματος) και στο Λονδίνο στα Barking, Havering & Redbridge University Hospitals NHS Trust και Whittington Health NHS Trust.

Στη συνέχεια εργάστηκε και εξειδικεύτηκε στη Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου και Γόνατος στο Elective Orthopaedic Centre του University College London Hospital (αναγωρισμένο κέντρο αριστείας).

Πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό αρθροπλαστικών, χρησιμοποιώντας τον ρομποτικό βραχίονα MAKO.

Παράλληλα ασχολήθηκε εκτενώς με την αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος, τους τραυματισμούς που σχετίζονται με αθλητικές δραστηριότητες, την αντιμετώπιση καταγμάτων ενηλίκων και παίδων, καθώς και τις εκφυλιστικές παθήσεις των αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης.


Συνολικά έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 3000 χειρουργικές επεμβάσεις, που καλύπτουν το μεγαλύτερο φάσμα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής.

Οι μη χειρουργικές επιλογές διερευνώνται διεξοδικά και εφαρμόζονται σε στενή συνεργασία με φυσικοθεραπευτές, ακτινολόγους, και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων.

Όταν απαιτείται χειρουργική επέμβαση ο κ. Κωστάκος παρέχει σε κάθε περίπτωση μια εξαιρετικά εξατομικευμένη προσέγγιση, διασφαλίζοντας ότι ο ασθενής παραμένει σταθερά στο επίκεντρο της λήψης αποφάσεων.

Ο κ. Κωστάκος χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνικές διατήρησης οστικού υποστρώματος και ελάχιστα παρεμβατικές χειρουργικές προσπελάσεις.

Ο κ. Κωστάκος παρακολουθεί και συμμετέχει σε πολλαπλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ενημερώνεται διαρκώς για τις σύγχρονες τεχνικές και τεχνολογίες αιχμής στην Ορθοπαιδική.

Είναι μέλος πολλών Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιριών.

Επιστημονικές εταιρίες

ιατρικός όμιλος Αθηνών

Φόρμα ραντεβού

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.